+36 1 445 4950 , +36 70 370 7450, +36 70 501 1911 wisiow@wisiow.com

Nyílászáró tudástár

gyakran ismételt kérdések

Tudástárunkban összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, melyeket önök tettek fel szaktanácsadóinknak. Kattintson a kérdésre a válasz megjelenítéséhez.

Milyen színű kereteket gyártanak?

A fekete mellett további 11 szín választható alapáron. Felár ellenében további színek és struktúra (pl. eloxált) is rendelhetőek. 

Könnyen mozgatható?

Igen, a jelentős méretéhez mérten az ablak könnyedén és halkan mozog.
A rozsdamentes acél síneken táblánként legalább két pár, vagyis minimum 8 rozsdamentes görgő fut. Igény szerint pedig további görgőket is beépíthetünk. 

A nyitás és zárás a motorral szerelt változatban gombnyomásra működik. 

Milyen épületekhez ajánlják ezeket az ablakokat?

A Wisiow tolóajtók és fix ablakok Orama minimalszerkezetes alumínium profilokból épülnek fel. Ennek a moduláris és rugalmasan variálható rendszernek köszönhetően mind lakossági, mind kereskedelmi felhasználásra alkalmas. Üzlethelyiségek, szállodák, irodaépületek mellett családi házak építésénél is betervezhető, beépíthető.

Megoldható, hogy az ablak felület ne legyen átlátszó?

Igen. A kívánt hatás eléréséhez több árnyékolástechnikai megoldást is kínálunk. A rejtett, tokos zsaluziák mellett automatizált szalagfüggönyök is beépíthetőek.

Mi a legnagyobb előnye a wisiow ablakoknak?

A Wisiow tolóajtók és fix ablakok sajátos designjuk révén az időtálló minimalista alumíniumkereteket kombinálják a lehető legnagyobb, akár 18 nm-es üvegfelületekkel. 

Valóban láthatatlan a keret?

A tolóajtók és ablakok alumínium keretét a padlóba és a mennyezetbe rejtettük. Kizárólag az 1-4 mm-es vízszintes és a 24 mm-es függőleges profil látható. Ám ez is szinte láthatatlan az ablakfelületek nagyságához képest. 

A Wisiow keret nélküli rendszer rejtett sínnel is rendelhető. Ilyenkor a nyitott tolójató pályájának a helyén csak egy elegáns apró rés látszik a padlón.

 

Bírja a hazai klímát ez az ablak?

Minimal keretrendszer és a benne lévő minőségi üvegeket úgy terveztük, hogy bárhol a világon beépíthetők legyenek, megfelelve a helyi adottságoknak Dubaitól egészen a skandináv országokig.

 

Műszaki adatok

Milyen magas lehet egy tábla?

A táblák teljes magassága akár 6,5 méter is lehet 3 méteres szélesség mellett. A teljes felület azonban nem lehet többl 12 m²-nél tolóajtók esetében.

Milyen méretben készülnek az ablakok?

A maximális méret tolóajtóknál 12m² , a fix ablakoknál 18 m². A teljes keret nem lehet nagyobb 6,5 méteres magasságnál illetve 3 méteres szélességnél.

Milyen nehéz egy ilyen ajtó / ablak?

400-800 Kg között mozoghat egy-egy tábla súlya.

Milyen Uw értékkel rendelkeznek az ablakok?

Az üveg méretétől és típusától függően 0,7-1,7 W / m²K között változhat.

Milyen a zajcsillapítása az ablaknak?

Akár 39 dB-lel csendesebb belső környezet. Mit jelent ez? A csendes emberi beszéd és egy halkabb madárcsicsergés zajszintje ez. Vagyis ezeket a hangokat már nem halljuk, az ennél hangosabb hangokat pedig ennyivel halkabban.

Sarkon is biztonságosan záródnak a tolóajtók?

Természetesen. A nyitott sarkokon is pontosan és biztonságosan záródnak a Wisiow tolóajtók.  

Hogyan oldották meg az esővíz elvezetését?

Rejtett esővíz-elvezetést alkalmazunk. A beépített innovációnak köszönhetően a víz mindig a kívánt mederben folyik. 

Milyen üvegezéssel rendelhetek ablakot?

Kétrétegű (Wisiow Duó)  és háromrétegű  (Wisiow Trio) üvegtáblákkal. 

Valódi áttörést hoztak az Orama rendszerek a minimálszerkezetes tolóajtók és ablakok világába. A szinte észrevehetetlen 24 mm keskeny keretek páratlan panorámát biztosítanak.

A fizetésről

Nem csak nemzetközi viszonylatban is kiváló ár/érték arányú, minimál alukeretes prémium tolóajtókat és fix ablakokat kínálunk önnek, hanem mindehhez ütemezett fizetési megoldásokat is. 

Mennyibe kerül egy ablak önöknél?

Egyedi ablakokat készítünk, megrendelői igények alapján. Az árat meghatározza a táblák mérete, üvegezés módja, a szélerőssége, a keret színe, rendelhető kiegészítő felszerelések száma.

Az árakról minden estben kérdezze szaktanácsadóinkat!

Létezik részletfizetési lehetőség is önöknél?

Ütemezett fizetésre van lehetőség az ablakok vásárlása esetén

Hogyan, milyen ütemben fizetek az ablakokért?

Fizetés ütemezése: magánszemélyként az ablak megrendelésekor a teljes vételár 50%-átt kell befizetni, 30%-ot  pedig az áru átvételekor. A fennmaradó 20%-ot a beépítést követő 8 napon belül kell teljesíteni. 

Kapok számlát a vásárlásról?

Igen, cégünk minden esetben ÁFA-s számlát állít ki.

Hogyan fizethetek?

Bankkártyával, utalással, készpénzzel is fizethet.

Fizethetek bankkártyával?

Igen, bankkártyával, utalással és készpénzzel is fizethet nálunk.

Előleg vagy foglaló?

A Wisiow ablakok az ön egyedi igényei szerint készülnek. Bár léteznek ajánlott illetve szabályozott méretek (max. magasság, max. szélesség, max. nm), nem gyártunk standard ablakokat. Ezért kérünk foglalót a szerződés megkötésekor. 

A rendelésről

Mennyi idő alatt szállítanak?

4-12 hét a megrendelést és első befizetést követően. A szállítási határidőt befolyásolja az üzemünk leterheltsége, a rendelt mennyiség, az egyedi specifikációk.

Munkatársaink az előzetes ajánlattól folyamatosan segítik és tájékoztatják önt a rendelés állapotáról.

Beépítésről

A minimálkeretes ablakrendszerek beépítéséhez jól képzett saját csapattal és minősített beépítő partnerekkel is rendelkezünk.

Önök végzik a beépítést is?

A Wisiow minimálkeretes ablakrendszerek beépítéséhez jól képzett saját csapattal és minősített beépítő partnerekkel is rendelkezünk.

Csak Budapesten építenek be ablakokat?

Nem, a beépítést saját csapatunkkal illetve minősített alvállalkozókkal országszerte vállaljuk. 

Határon túli  megrendelés esetén mindenképpen szükséges a beépítésről egyeztetni kollégáinkkal.

További kérdések

Házakat, épületeket is terveznek?

Igen, építész-részlegünk vállalja családi házak és ipari ingatlanok tervezését is.

Mennyire biztonságosak ezek az ablakok?

A betörésbiztos reteszelő rendszer egyedi kialakításának köszönhetően maximális védelmet nyújt. 

A hatalmas üvegfelületek ellenállnak az esőnek, a szélnek.

Könnyen takarítható?

Igen, a sínrendszer egy egyszerű porszívóval is könnyen tisztán tarthatóA rejtett síneket takaró elemek eltávolítása sem igényel szerszámokat. 

A Wisiow ablakrendszerekben a minimalizmus és a teljesítmény tökéletes kombinációja köszön vissza.

A partnerségről

Partnereink között építészirodákat, beruházókat és kivitelező cégeket is köszönthetünk. 

Létezik partnerprogram Önöknél?

Tervezőknek, tervező irodáknak, építészstúdióknak. Ha ön szeretné a Wisiow minimalkeretes ablakrendszert felvenni portfóliójába, vegye fel velünk a kapcsolatot. Regisztrált partnereink hozzáférhetnek az aktuális termékinformációkhoz és a teljes körű tervezési dokumentációhoz. Jelentkezzen be, vagy regisztrálja magát a védett tartalmak letöltéséhez.

Beruházó és kivitelező cégek, kereskedők, viszonteladók jelentkezését  is várjuk. Ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Építészstúdióknak

Minden szakmai segítséget megadnunk azoknak a tervezőknek, akik Wisiow minimálkeretes ablakokat és tolóajtókat terveznek új vagy felújítás előtt álló épületekhez. Segéd- és prezentációs anyagok, szakmai / tervezési segédletek és sablonok biztosítják, hogy ön ilyen merész méretben is „láthatatlan” ablakokat és ajtókat tervezhessen.

Olyan minőségi eszközt adunk az építészek kezébe, mely minden elvárásuknak megfelel.  

 

Rólunk

Miért válasszam a Minimalworks-öt?

Tapasztalt szakembergárda. 80 fő mérnök és specialista dolgozik cégcsoprtunkban megrendelőink számára.

15 éve Magyarországon vagyunk. Svájci és Németországi jelenlét mellett kiemelten fontos számunka, hogy a hazai ügyfeleink a jövőben is elérhessenek bennünket. 

A Minimalworksról

A Minimalworks cégcsportunk minimalista építészeti megoldásokért felelős vállalkozása. Innovatív épületeket tervezünk és mi látjuk el a minimalkeretes ablakrendszerek értékesítési és értékesítési hálózatépítési feladatait Magyarországon a svájci TMinds GmbH megbízásából, illetve szaktanácsadással és tervezéssel segítjük az érdeklődőket a budapesti bemutatótermünkben. 

Garancia

A Wisiow mögött komoly szándék, tőkeerős vállalkozások és jelentős szakembergárda tevékenykedik. A tolóajtókat és a fix ablakokat  a legnagyobb gondossággal készítjük és építjük be. 

Az Oramáról

A Wisiow ablak és tolóajtó rendszerek Orama profilokból épülnek fel. Az Orama nem csak lenyűgözően innovatív, hanem minden lényeges építészeti kritériumnak megfelel. Ezért választottuk az általuk kínált megoldásokat a Wisiow rendszerek gyártásához.

Bár a Wisiow minimal keretes ablakok gyártása cégcsoportunk legfiatalabb üzletága, több, mint másfél évtizede otthon vagyunk az építőiparban. Biztos pénzügyi háttér, tapasztal mérnökgárda és számos innováció köthető márkáinkhoz.